fredag 21. mai 2010

Hygiene

Hva er personlig hygiene og hva skal du gjøre for å ha en god personlig hygiene?

Personlig hygiene er å ha rene klær, være ren selv som å vaske seg hver dag, bruke deodorant, alltid vaske hender etter toalettbesøk!!!! Alltid vaske hender før man begynner å jobbe med mat. Sette opp håret før man begynner med mat, egne arbeidsklær, korte og rene negler uten neglelakk, ikke smykker, ringer eller piercing.

Hva er produksjons hygiene og hva skal du gjøre for å opprettholde en god produksjonshygiene?

Alltid bruke rent utstyr, ikke bruke samme kniv på fisk og kjøtt eller samme fjøl hvor det først har vært uvaskede grønnsaker for så å begynne med kjøtt, alltid ha det ryddig på arbeidsplassen, vaske benken ofte, passe på at matvarer som ikke tåler å stå for lenge i varmen skal settes kjølig.

IK-MAT er et uttrykk brukt mye på kjøkken og andre steder som driver med salg av næringsmiddler. Hva er IK-MAT og hvorfor har vi et slikt system?

IK-mat system betyr internkontroll-system som er et system som skal kontrollere alt av matvarer fra det stedet de blir laget til de har kommet på tallerkenen til en gjest. Hvis da gjesten blir dårlig etter restaurantbesøket så kan da kokkene gå tilbake i IK-mat systemet for å finne ut hvor eventuelt kjøttet kan ha hatt en veldig høy temperatur som kan ha forårsaket sykdommen.

Ingen kommentarer: