Aspargessuppe er kanskje den mest delikate av alle supper, også en av de enkleste. Prøv denne eksotiske norske varianten med tomat og spekeskinke. Bruk den gjerne som forrett, men husk å halver mengden.
Porsjoner 4
Ingredienser
- 1 bunt frisk grønn asparges
- 2 ts salt
- 1 ts sukker
- 5 dl vann eller buljong
- 2 dl matfløte
- 1 dl melk
- ½ ts nykvernet sort pepper
- 2 båt tomat
- 8 skive spekeskinke
Slik gjør du:
1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Del så aspargesen i biter på ca. 1 cm. Kok opp i vann/buljong, melk og fløte. La det koke i 5 minutter. Ta ut 1/3 av aspargesen.
2. Ha innholdet i foodprocessoren, og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varmt.
3. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger, bland det med den 1/3 delen av aspargesen som du tok ut av suppa.
4. Stek skivene med spekeskinke i panna til de har fått en gyllen farge, og er sprøe og gode.
5. Legg en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken, hell varm suppe rundt, og legg på 2 skiver med spekeskinke på toppen.
Server gjerne godt brød ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar