En av sommerens store favoritter er flintstek. Svinekjøtt passer godt sammen med frukt, og her er en oppskrift med appelsinmarmelade.
Porsjoner 2
Ingredienser
- 1 stk liten flintstek
- 2 ss olivenolje
- 3 ss appelsinmarmelade
Slik gjør du:
1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen. Bland oljen med appelsinmarmelade og smør det på flintsteken.
2. Grill den i 15-20 minutter. Grill den på sterk varme de første 5 minuttene (ca. 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten.
4. La den hvile 10 minutter. Flintsteika kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff eller skjær den i skiver som en steik.
Serveres med appelsinskive og en frisk salat.
Ferskpoteter tilberedt på denne måten smaker av herlig sommer. Passer kjempegodt til all slags mat. Til spekemat, på tapasbordet eller grillet kjøtt.
Porsjoner
Ingredienser
- 1 kg små ferskpotet
- 2 ss havsalt per liter vann
- 1 dl god olivenolje
- 3 ts grov sennep
- 1 ss eplecidereddik
- 3 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
Slik gjør du:
1. Vask potetene godt og kok dem møre i salt vann. Damp potetene på god ettervarme uten lokk.
2. Bland sammen olivenolje, sennep og eplecidereddik. Hell blandingen over potetene mens de er varme.
3. Finhakk krydderurtene. Bruk gjerne et eller flere slag i blandingen.
4. Vend sammen poteter, dressing og urtekrydder.
Server salaten lun.
PSST: Du kan gjerne sprøsteke noen spekematstrimler og blande inn i potetsalaten. Har du i tillegg litt frisk salat til, blir det en fullstendig middagsrett.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar