fredag 8. januar 2010

Aspargessuppe med spekeskinke og tomat

clip_image001 Kilde

Aspargessuppe er kanskje den mest delikate av alle supper, også en av de enkleste. Prøv denne eksotiske norske varianten med tomat og spekeskinke. Bruk den gjerne som forrett, men husk å halver mengden.

Porsjoner  4

Ingredienser
Slik gjør du:

1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Del så aspargesen i biter på ca. 1 cm. Kok opp i vann/buljong, melk og fløte. La det koke i 5 minutter. Ta ut 1/3 av aspargesen.

2. Ha innholdet i foodprocessoren, og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varmt.

3. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger, bland det med den 1/3 delen av aspargesen som du tok ut av suppa.

4. Stek skivene med spekeskinke i panna til de har fått en gyllen farge, og er sprøe og gode.

5. Legg en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken, hell varm suppe rundt, og legg på 2 skiver med spekeskinke på toppen.

Server gjerne godt brød ved siden av.

Ingen kommentarer: