fredag 8. januar 2010

Grillet lammestek i bacon

 clip_image001kilde

Før man vet det, er sommeren her igjen og det er tid for grilling. Lammestek kan brukes til så mye. Den kan være både påskemat og sommermat. Den trives på grillen og i stekeovnen, på hytta enten det er ved sjøen eller på fjellet eller rett og slett hjemme på verandaen. Anbefales servert sammen med  gode venner.

Porsjoner  4

Ingredienser
Slik gjør du:

1. Rens hvitløken og hvitløksbåtene. Bruk en liten spis kniv til å lage små lommer/hull i steken og stikk i hvitløkbåtene.

2. Krydre med finhakket timian og sort pepper.

3. Surr baconskiver rundt steken og fest med tannstikkere (uten smak) eller hyssing.

4. Grill steken på medium varme ca. 45 minutter til kjernetemperatur på 62°C.

Du kan steke lammesteken i stekeovnene også, da bruner du den først i stekepanne og steker den videre i ovnen ved 125 grader til oppnådd kjernetemperatur.

Ingen kommentarer: