fredag 8. januar 2010

Bjørnebær

 

Varebeskrivelse:
  • Bjørnebær er i form og fasong en blanding av bringebær og multer, men fargen er fra mørk fiolett til nesten svart.
  • Smaken er også noe mindre søt enn andre bærtyper.
  • Bjørnebær vokser vilt i Nord-Europa, Asia og Amerika. Selv sør i Norge kan vi finne viltvoksende bjørnebær.
  • Mens bringebær løsner fra bærtappen ved modning og er hule inni, er bærtappen fast i bjørnebæret også etter modning.
  • Både bær og bærtapp skal spises.
  • Det finnes flere varianter bjørnebær hva gjelder form, farge og størrelser.
Bruksområde:
  • Bjørnebær passer godt som tilbehør til is eller yoghurt.
  • Fruktsalat med bjørnebær kan også anbefales.
  • Bjørnebær egner seg også til terte, kake og pai. De kan også spises naturell med litt sukker og fløte eller varmes til is.
Egenskaper:
  • Bjørnebær er fiberrik og har et høyt innhold av A- og C vitaminer.

Kvalitetskrav:

  • Bjørnebær har ofte bedre holdbarhet enn andre bærvarianter.
  • De skal ha jevn mørk farge med blankt og friskt utseende uten antydning til skader

Ingen kommentarer: