fredag 8. januar 2010

Grillspyd med Kylling og Mozarellasalat

Kilde

Kyllingspyd:
4 kyllingfileter
2 paprika
1/2squash
8-10 skiver spekepølse ( med røde krydder)
2 dl sweet chili saus
Litt salt


Mozzarellasalat:
200
g mozzarella ( fersk ost i saltlake)
6-8 tomater
Frisk basilikum


Dressing:
1 1/2; ss balsamicoeddik
4-5 ss god olivenolje
salt, pepper

Slik gjør du:

Start med å servere spidd med spekemat og mozzarellasalat.

Forsett med kyllingspyd og grønn salat og evt. en dressing bestående av lett creme fraiche eller matyoghurt smakt til med sweet chili saus, saft av lime og litt salt og pepper.

Del kyllingfileter i strimler og tre på spidd med biter av squash og paprika.
Pensle med sweet chilisaus og legg på grill eller i stekepanne.
Dryss over litt salt.

Server med en grønn salat, ris , linser eller poteter.

Spidd med spekemat:

Tre vekselvis spekemat på spidd med biter av ost ( for eksempel vellagret jarlsberg) og biter av melon.
Del mozzarellaost og tomater i skiver og legg takstenvis på tallerken, men et frisk blad basilikum mellom ost og tomat.
Rør sammen dressing og hell over salaten.
La gjerne salaten stå og trekke smak ca 1 time før servering.

 

 

Ingen kommentarer: