Det finnes nesten like mange varianter av fiskesuppe, som det finnes nordmenn. Men har du ingen egen variant kan du prøve denne. Fiskesuppe er en nydelig forrett som er enkel å lage. Ønsker du å variere suppen kan du tilsette ferske reker eller blåskjell.
Porsjoner
Ingredienser
- 200 g laksefilet
- 200 g torskefilet eller steinbitfilet
- 1 ss margarin
- 2 stk gulrot
- 100 g kålrot
- 100 g knollselleri (sellerirot)
- ½ stk purre
- ½ stk fennikel
- 1 ss hvetemel
- 2 ss tomatpesto (rød pesto)
- 2 dl matfløte
- 1 ½ dl hvitvin
- 6 ½ dl vann eller fiskekraft
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss hakket frisk kjørvel
Slik gjør du:
1. Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange lange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 cm.
2. Smelt margarinen i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø over melet og vend inn.
3. Rør inn pesto og ha i all væsken. La det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett fisk og kjørvel og la det stå og trekke i ett par minutter. Ha i salt og pepper og server med godt brød til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar