fredag 8. januar 2010

Stekt makrell med sennep og dill servert med stuede poteter og gressløk

Kilde
 
Ingredienser til 2 porsjoner

 

Slik gjør du:

Rens og fileter makrellen. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Smør på et tynt lag sennep på kjøttsiden av fisken, dryss over finhakket dill, salt og pepper. Legg to og to fileter sammen slik at skinnsiden vender ut. La fisken ligge og trekke smak mens de stuede potetene lages.

Skrell og skjær potetene i terninger og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Visp sammen kald melk og hvetemel og kok opp under omrøring. La sausen trekke i 6-8 min. Smak til med salt, pepper, sennep og ev litt smør. Vend inn potetterningene og finsnittet gressløk.

Fortsett med makrellen.

Bland sammen hvetemel, salt, pepper og sitronskall og vend fisken i denne blandingen. Stek makrellen sprø og gyllen i en stekepanne med olivenolje.

Server med finsnittet slangeagurk og stuede poteter.

 

 

 

 

Ingen kommentarer: