Mye av smaken i hummeren sitter i skallet, og det kan brukes til å lage en deilig suppe. Her får du en himmelsk hummersuppe med blant annet hvitvin, kremfløte og urter.
posjoner 4
Ingredienser
- 2 stk levende eller ferdig kokt hummer
- 1 bunt frisk dill
- 1 stk løk
- 2 stk gulrot
- 2 stilk frisk timian
- 7 stk hel pepper
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl hvitvin
- 7 dl fiskebuljong (utblandet)
- 3 dl kremfløte
- ½ ts salt
- ½ ts kajennepepper
- 2 plate butterdeig
- 1 stk egg til pensling
Slik gjør du:
1. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.
2. Hvis du har kjøpt fersk levende hummer, ha salt og 2/3 av dillen i rikelig vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter. Ta opp hummerne og avkjøl dem. Har du kjøpt frossen ferdigkokt hummer, hopp over dette punktet, men ta da dillen med under punkt fire.
3. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.
4. Legg de lettknuste skallene i en gryte.Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. La det surre i 1 minuttt under omrøring. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 minutter.
5. Skjær butterdeigplatene i trekanter. Pensl dem med egg og stek på 210 °C til de er hevet og gyllenbrune (ca. 8 minutter).
6. Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Smak til med krydder og varm opp suppen. Fordel hummerkjøttet i skåler og hell over suppen.
Pynt med dill. Server med butterdeigtrekanter til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar