Porsjoner
Ingredienser
- 6 skive spekeskinke skåret i to, på langs
- 500 g scampi
- 2 stk grønn squash skåret på langs med en ostehøvel
- 8 skive sitron , tynne
- 4 stk trepinne
Marinade:
- 1 ss nypresset sitronsaft
- 2 ss hvitvin
- 2 ss olivenolje
- 2 stk laurbærblad
- 1 ts frisk timian , evt. 0,5 ts tørket
- 3 båt hvitløk
- ½ ts nykvernet pepper
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg rekene i marinaden. Vend rekene slik at de blir godt dekket av marinaden. Legg over et lokk og la det stå kjølig i minst 4 timer eller natten over.
2. Stek squashskivene i olje til de blir myke. Ta rekene opp av marinaden og rull en squashskive rundt hver reke, og så en spekeskinkeskive. Tre 3 innpakkede reker på hvert spyd med sitronskiver i mellom til pynt.
3. Stek spydene i en stekepanne i 3-4 min, til rekene skifter farge eller grill dem like lenge.
4. Fordel spydene på tallerkener, pynt med salat og frisk timian.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar