Grønn Asparges
Sammendrag:
- Grønn asparges vokser over jorden, ikke tildekket og nyter solskinnet.
- Asparges er en gammel kulturplante, helt tilbake fra romertiden.
- Finnes hvit, lilla og grønn asparges.
- Har aromatisk og fin smak, egner seg godt som tilbehør til forskjellige retter.
- Asparges er kalorifattig, har noe jern, kalsium, fosfor, A og C vitaminer, større næringsverdi enn hvit asparges, er vanndrivende.
- Aspargisen skal være rett i formen, fast i konsistensen, stilken skal være saftig, sprø og frisk mens toppen skal være tett og hel.
- Størrelsen har ikke noe med kvaliteten å gjøre.
Kilder:dinmat.adressa.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifte...
Hvit Asparges
Sammendrag:
- Hvit asparges blir dyrket beskyttet og tildekket med jord hele vekstperioden og blir høstet når toppen stikker opp av jorda.
- Tykkelse varierer fra land til land.
- Hvit, lilla og grønn asparges kan kokes og brukes til forretter eller hovedretter.
- Hvit og lilla asparges bør skrelles med en potetskreller nederst på stilken før bruk.
- Grønn asparges er mer næringsverdi enn hvit.
- Hvite asparges kan ha et lite kjær av lys lilla i fargen.
Kilde: e24.no/eksklusiv/matogvin/article2416268.ece
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar