fredag 5. september 2008

Asparges, grønn og hvit

Kilde:www.asparg.no/


Grønn Asparges



Sammendrag:
  • Grønn asparges vokser over jorden, ikke tildekket og nyter solskinnet.
  • Asparges er en gammel kulturplante, helt tilbake fra romertiden.
  • Dyrkes i Norge, Amerika og land i Europa.
  • Finnes hvit, lilla og grønn asparges.
  • Asparges kan kokes og spises som forrett eller hovedrett.
  • Har aromatisk og fin smak, egner seg godt som tilbehør til forskjellige retter.
  • Asparges er kalorifattig, har noe jern, kalsium, fosfor, A og C vitaminer, større næringsverdi enn hvit asparges, er vanndrivende.
  • Aspargisen skal være rett i formen, fast i konsistensen, stilken skal være saftig, sprø og frisk mens toppen skal være tett og hel.
  • Størrelsen har ikke noe med kvaliteten å gjøre.








Kilder:dinmat.adressa.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifte...



Hvit Asparges



Sammendrag:

  • Hvit asparges blir dyrket beskyttet og tildekket med jord hele vekstperioden og blir høstet når toppen stikker opp av jorda.
  • Tykkelse varierer fra land til land.
  • Hvit, lilla og grønn asparges kan kokes og brukes til forretter eller hovedretter.
  • Hvit og lilla asparges bør skrelles med en potetskreller nederst på stilken før bruk.
  • Grønn asparges er mer næringsverdi enn hvit.
  • Hvite asparges kan ha et lite kjær av lys lilla i fargen.






Kilde: e24.no/eksklusiv/matogvin/article2416268.ece


Ingen kommentarer: