tirsdag 9. september 2008

Papaya

Kilde: http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/eat-safe/Save-on-Sustainable-Gallery-44032808



Papaya

Sammendrag:


  • Papaya er opprinnelig fra Mellom-Amerika, men dyrkes i dag i alle tropiske land.
  • Form som en avlang stor pære, skallet er grønt, gulgrønt, oransje, de er myke når de er modne, midt i frukten er det et hullrom som er fylt med små, svarte sjerner, fruktkjøttet er saftig og søtt og kan minnes som en melon.
  • Fruktkjøttet har en gul eller lakserød farge, smaken minner om melon og pære, men er nøytral fordi den mangler syre.
  • Moden papaya skal gi etter et lett avtrykk, kan ha små flekker og arr.
  • Spises naturell, smaksaromaen fremmheves med en dråpe sitron eller lime over fruktkjøttet, brukes til desserter, mellommåltider, passer bra til kjøtt og fisk, umoden papaya kan brukes som grønnsak, kokt eller stekt.
  • Papaya har en god mageregulerende effekt, inneholder enzymet papin, kalium, A- og C vitaminer.
  • Bør være gule sjatteringer i skallet før den høstes, unngå skader på frukten, spisemoden papaya er mer gul enn grønn.

    Kilde: lenaskitchen.wordpress.com/.../papaya-or-pawpaw/

Ingen kommentarer: