onsdag 10. september 2008

Grapefrukt

Kilde:www.tradera.com/ELIZABETH_ARDEN_Parfym_Body_M...




Grapefrukt

Sammendrag:
  • Grapefrukt er en ung sitrusfrukt som ble oppdaget i Puerto Rico i år 1750, senere kom den til Florida som ble dyrket i større omfang, USA er verdens største produsent med produksjon i Texas og Florida.
  • Grapefrukt anses er en kryssning mellom appelsin og pamelo, navnet grapefrukt kommer av at den vokser i klyser som druer og drue er grape på engelsk.
  • Grapefrukt finnes i mange varianter, men deles inn i to hovedgrupper, hvit (eller blond), og varianter med rødt eller rosa fruktkjøtt.
  • Grapefrukt har en frisk og syrlig smak med en bitter nyanse, de røde og røsa er litt mildere i smak enn de hvite.
  • Bukes naturell, presses til juice, er en bra frokostfrukt, forrett, fruktsalat, dessert.
  • Har en bitter smak som skyldes bitterstoffene naringin og kinin, rik på mineraler og C vitaminer.
  • Grapefrukt skal ha et blankt, glatt skall, uten sprekker, ikke mørke og bløte flekker, missfarging, soppvekst, uttørkning av fruktkjøtt.
  • Grapefrukt åpner blodårene og renser blodet.

Kilde: http://www.forskning.no/LimeTopicAddOn/temaer/helse/menneskekroppen/hjertet

Ingen kommentarer: