onsdag 10. september 2008

Sellerirot, Knollselleri

Kilde: www.lettvint.no/index.php?valg=gruppe&gruppe_...

Sellerirot, Knollselleri
Sammendrag:
  • Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet, og dyrkes over hele Europa.
  • Har vært kjent i Norge i lang tid, brukes til supper.
  • Sellerirot er lysebrun, rund og knudret rotkoll, det sprø og hvite fruktkjøttet er rikt på eteriske oljer, har en aromatisk duft, og har en litt skarp, søtlig smak.
  • Fruktkjøttet oksyderer raskt og blir missfarget fort, brukes til supper, gryter, stekt eller kokt brukes som grønnsak til kjøtt og fisk, wok, salat.
  • Er rik på kalium og har en del B-, og C vitaminer.
  • Sellerirot skal være hel, fast, nesten uten jord, uten skadedyr eller frostskader.

Kilde: www.bama.no/eway/default.aspx?pid=272&trg=Mai...

Ingen kommentarer: