Kålrot
Sammendrag:
- Kålrot er en gammel kulturplante som har blitt dyrker i Norge helt siden 1600-tallet.
- Kålrot er en slektning til kål, men i motsettning til andre kålsorter er det kålrot at knollen som spises, ikke bladene.
- Formen er stortsett rund, fruktkjøttet er hardt og fast med en lys farge, den har en mild og god kålsmak og er anvendig til mange retter.
- Kålrot kan benyttes til alle retter, kokt kålrot kan serveres som grønnsaker til kjøtt-, og fiskeretter, i supper og gryteretter, stappe, wok, naturell, salater.
- Kålrot har høyt næringsforhold, rik på C vitaminer, mager.
- Kålrot skal kjennes tung og ha en fast konsistens, fri for sprekker, andre ytre skader, uten mugg, bakterier, uten blader, skal leveres voksent for å beholde forktigheten.
Kilde: kanin.org/?q=gronnsaker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar