onsdag 10. september 2008

Kålrot

Kilde:www.bama.no/eway/default.aspx?pid=272&trg=Mai...

Kålrot
Sammendrag:
  • Kålrot er en gammel kulturplante som har blitt dyrker i Norge helt siden 1600-tallet.
  • Kålrot er en slektning til kål, men i motsettning til andre kålsorter er det kålrot at knollen som spises, ikke bladene.
  • Formen er stortsett rund, fruktkjøttet er hardt og fast med en lys farge, den har en mild og god kålsmak og er anvendig til mange retter.
  • Kålrot kan benyttes til alle retter, kokt kålrot kan serveres som grønnsaker til kjøtt-, og fiskeretter, i supper og gryteretter, stappe, wok, naturell, salater.
  • Kålrot har høyt næringsforhold, rik på C vitaminer, mager.
  • Kålrot skal kjennes tung og ha en fast konsistens, fri for sprekker, andre ytre skader, uten mugg, bakterier, uten blader, skal leveres voksent for å beholde forktigheten.

Kilde: kanin.org/?q=gronnsaker

Ingen kommentarer: