onsdag 17. september 2008

Stilkselleri

Kilde: Matvareguiden.no
Stilkselleri
Sammendrag:
  • Stilkselleri kalles også stangselleri og er en toårig urt.
  • Kommer opprinnelig fra Asia, men var allerede kjent i Europa under Romerrikets stormaktstid.
  • Den er i nær slekt med sellerirot, men mangler knoll, det er bare den nederste delen av de lange, saftige stilkene som brukes, fargen kan variere fra lys gul til mørk grønn, smaken er mild og lukten er sterk.
  • Brukes rå, til ost, salat, kokes, smørdampes, tilbehør til kjøtt, i wok.
  • Stilkselleri er kalorifattig, inneholder mye kalium, noe B og C vitaminer, mineralene kalsium, fosfor og magnesium, ble brukt før som medisin mot førdøyelse.
  • Stilkselleri selges med toppen avskåret, stilkene skal være hele, rene, sprø, friske, ikke bløte flekker eller råte, baldene skal ha en frisk grønnfarge.

Kilde: Nrk.no

Ingen kommentarer: