Klementin
Sammendrag:
- Klementin er en kryssning mellom mandarin og pomerans, ble oppdaget av pater Clement i Algerie omkring år 1900.
- Er vanligvis steinfrie, men kan forkomme steiner, har god smak, prefekt balanse mellom sukker og syre, en flattrygt frukt med tynt oransjefarget skall.
- Det finnes flere varanter, er ikke lett å se forskjell på dem.
- De tidligste variantetn i Spania heter Marisol og Oroval.
- Vi kjøper klementiner fra Marokko og Spania og Korsika, perioden oktober til februar, de tre landene var lenge de eneste som produserte klementiner, men i dag har også Sør-Afrika startet med det og det er her kjøper klementiner fra juli til august.
- Klementin er rik på C vitaminer.
- Klementin skal være hel, sunn og fri for skader i skallet, ikke ha fremmed lukt eller smak, saftspente, velformet og jevne.
Kilde: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar