onsdag 10. september 2008

Klementin

Kilde: Frukt.no

Klementin
Sammendrag:
  • Klementin er en kryssning mellom mandarin og pomerans, ble oppdaget av pater Clement i Algerie omkring år 1900.
  • Er vanligvis steinfrie, men kan forkomme steiner, har god smak, prefekt balanse mellom sukker og syre, en flattrygt frukt med tynt oransjefarget skall.
  • Det finnes flere varanter, er ikke lett å se forskjell på dem.
  • De tidligste variantetn i Spania heter Marisol og Oroval.
  • Vi kjøper klementiner fra Marokko og Spania og Korsika, perioden oktober til februar, de tre landene var lenge de eneste som produserte klementiner, men i dag har også Sør-Afrika startet med det og det er her kjøper klementiner fra juli til august.
  • Spises naturell, desserter, fruktsalat, kakepynt, ost. ect..
  • Klementin er rik på C vitaminer.
  • Klementin skal være hel, sunn og fri for skader i skallet, ikke ha fremmed lukt eller smak, saftspente, velformet og jevne.

Kilde: Frukt.no

Ingen kommentarer: