Kiwi
Sammendrag:
- Nanvnet kiwi kommer fra fuglen som er nasjonalsymbolet til New Zealand.
- Kiwi er botanisk sett et bær, på grunn av den friske og syrlige smaken kan den minnes om stikkelsbær.
- Ingen annen eksotisk frukt har erobret verden som kiwi har gjort, det har mye med holdbarheten å gjøre.
- Det har blitt flere varianter av kiwi, den med grønt fruktkjøtt og den med gult fruktkjøtt, den har et brunt hårete skall, innoholder mange små kjerner som kan spises.
- Gul kiwi er en videreutviklet grønn kiwi, men med andre egenskaper, den er hentet fra Kina og vidreutviklet på New Zealand.
- Det finnes også en minikiwi.
- Spises naturell, den gule kiwien kan spises med skallet på, brukes i fruktsalater, til ost, stekte kjøttretter, pynt på kaker, kan ikke brukes i gelé for den vil ikke kunne stivne og desserter.
- Inneholder dobbelt av C vitaminer enn appelsin, proteinspaltende enzym, actinidin, dette stoffet gjør at kjøtt mørnes ved å legge på kiwiskiver og det forbedrer fordøyelsen.
- Kiwi skal være hel, fast og fri for flekker og sprekker, uten rynker og skrukker.
- Kiwi øker motstandskraften og forhindrer anemi.
Kilde: www.dagbladet.no/dinside/2003/06/18/371484.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar