tirsdag 9. september 2008

Druer

Kilde: frilunsj.net/index.php?option=com_content...

Druer
Sammendrag:
  • Druer kommer opprinnelig fra Asia og har vært kjent der i over 5000år, og er en av de eldste fruktene vi kjenner.
  • Vanlig å skille mellom røde, blå og grønne druer, borddruer og vindruer.
  • Kun 10% av alle druene går til spising, mens 80% går til vin- og brennvinsproduksjon, resten går til rosiner, saft og hermetikk.
  • Spises naturell, fruktsalat, til ost og desserter, passer til fugl og stekt kjøtt, passer til omtrent alt, veldig fin pynt på fruktfat.
  • Druer inneholder fosfor, jern og kalsium også druesukker.
  • Druer skal være hele, rene, faste, uten støteskader eller sprekker, saftig og skal sitte fast på stilken.
  • Tre varianter av druer: røde druer, grønne druer, blå druer.


Kilde: www.bama.no/eway/default.aspx?pid=272&trg=Mai...

Ingen kommentarer: