Pære
Sammendrag:
- Pære er en av de eldste vi kjenner, dyrkingen av pære skal ha startet 3000 år før Kristus, her i landet ble pære kjent i middelalderen.
- Pære trenger et varmere og tørrere klima enn eple, så å dyrke pærer i Norge er en dårlig ide.
- Pærer er grønne i skallet, noen også røde, gule og brune, fruktkjøttet er mykt og saftig.
- Spises naturell, sammen med ost, fruktsalat, med bakverk, desserter, paier, hermetiseres.
- Pære er fiberrik og mager, litt mineraler og vitaminer.
- Pære skal være i fast konsistens, uten skader, være hel, ha stilken, ikke være innskrumpet eller ha rynker, våte flekker, mørke flekker, kvaliteten varierer etter hver sort.
- Varianter av pære: abate fetel, bartlett williams, red barlett, bosc, comice, anjou, guyot, packham's triumph, winter nellis, conference, santa maria, gråpære, philip, moltke, passacrassana.
Kilde: www.nrk.no/mat/4141616.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar