onsdag 10. september 2008

Melon

Kilde: www.angelfire.com/fang/melonland/

Melon
Sammendrag:
  • Melonen deler vi inn i to hovedgrupper, sukkermelon og vannmelon. Sukkermelonen har et kjernehus i midten, i vannmelonen sitter kjernene i fruktkjøttet, sukkermelon brukes mest til forretter, fruktsalater eller desserter, vannmelonen til forfriskninger, forrett eller dessert.
  • Det finnes mange varianter av sukkermelon: honningmelon, nettmelon, galiamelon, kantaluppmelon, ogenmelon. Andre meloner er: charentais melon, orange fresh melon, vannmelon, piel de sapo melon.
  • Sukker melonen tilhører gresskarfamilien, sammen med blant annet agurk, gresskar og squash.
  • De forskjellige melonsortene markedsføres etter sortsnavn, sortene variere i farge og form, striper eller nettmønster, fruktkjøttet er enten hvitt, grønt eller oransje.
  • Melon er kalorifattig, lite sukker, A-, C vitaminer, kalsium og andre mineraler.
  • Melonen må være i fast konsistens med hardt skall, fri for skader og mørke flekker, godt tegn er at melonen er tung i forholdt til størrelsen, dufter sterkere når den er moden, fruktkjøttet gir lett etter et lett trykk.
  • Melon er en kilde med levende vann.

Kilde: find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?a...

Ingen kommentarer: