mandag 8. september 2008

Banan

Kilde: origo.no/-/image/show/76652_uteloee-i-oesterdalen

Banan
Sammendrag:
  • Banan er opprinnelig fra Sør-Asia og er en av våre eldste kulturplanter.
  • Banan er en av de viktigste artikler innen verdenshandelen med frukt, og Norge har importert bananer siden 1905.
  • Portugisiske sjøfarere brakte bananer til Kanariøynene, og spanjolene brakte den videre til Mellom-Amerika, den dyrkes i dag på det tropiske beltet langs ekvator i Amerika, Afrika og Asia.
  • Det finnes to grunnsorter av banan, vanlig fruktbanan og kokebanan.
  • Bananen spises mest naturell som mellommåltid eller til desserter, pålegg, babymat, fruktsalat, kakefyll/kakepynt, stekt som tilbehør til middagsretter, smaker veldig godt sammen med sjokolade.
  • Inneholder mer karbohydrater enn de fleste frukslag, fiber, A-, B-, E vitaminer, fosfor, kalium, jern og sink.
  • Bananen skal være hel, uten sprekker, uten flekker, uten andre skader i skallet (ikke som denne), og modningsgraden i kartongen bør være jevn
  • Noen varianter av produktet banan: Kokebanan, rød banan og minibanan.
  • Banan er et godt alternativ før man skal gjøre en fysisk aktivitet.
    Kilde: www.footballunlimited.net/showthread.php?t=16029

Ingen kommentarer: