onsdag 10. september 2008

Rødbete

Kilde: nrk.no/redskap/utskriftsvennlig/4720148.html

Rødbete
Sammendrag:
  • Rødbete er en gmmel kulturplante og har vært plantet i Europa lenge før Krisus tid.
  • Både rødbete og sukkerbete stammer fra stranbeten som vokser vilt langst kysten i Europa.
  • De mest vanlige rødbetene for oss er de runde.
  • Rødbetens spessielle dype farge skyldes naturlige stoffer, betacyanin og gir en rødfarge, mens den andre gir en gulfarge.
  • Rødbete kan serveres som kokt grønnsak eller som kald i salat, til sylting, som pålegg ect..
  • Rødbete er mager, er en god mineralkilde som innenfor fosfor, kalsium og jern, høyt nitratinnhold.
  • Rødbete skal være hel uten skalder, sprekker, bløte, mørke flekker, jevn farge inni.

Kilde: www.okomat.no/contents/no/d29_01.html

Ingen kommentarer: