onsdag 10. september 2008

Fersken


Kilde: www.juiceit.no/17fg.htm

Fersken
Sammendrag:
  • Fersken kommer opprinnelig fra Kina som har vært plantet der i over 4000år og er i plantefamilie med plommer, mandler og aprikos.
  • Fersken kom til Europa 300 åt før Kristus.
  • Idag dyrkes den i hele verden og finnes i mange varianter med ulik form, aroma, farge og størrelse.
  • Fruktkjøttet er enten hvitt eller gult og i midten er det en stor stein, avhengig av sort kan den være lettere og vanskeligere å fjerne, skallet er rødgult med et tynt dunete belegg.
  • Spises naturell, mellommåltid, dessert, fruktsalat, tilbehør til varme retter, fyll i kaker eller kompott.
  • Kalorifattig, mye A vitaminer og noe mineraler.
  • Fersken er veldig ømfintlig frukt og kan ta skade av veldig lite så pass på at den ikke hr sprekker eller flekker, skallet skal være glatt, spisemoden fersken gir etter et lett trykk, vær veldig fosiktig med frukten for å beholde kvaliteten.
  • Fersken er ideel for hjertet.


Kilde: frilunsj.com/index.php?option=com_content...

Ingen kommentarer: