onsdag 10. september 2008

Krydderurter

Kilde: www.polyvore.com/cgi/thing?id=544460

Krydderurter
Sammendrag:
  • Krydderurter, planter hvor blad, stilk eller blomst blir brukt til mat og medisin.
  • I middelalderen dyrket munkene urteplanter til medisiner, mens i dag bruker vi dem stor sett til mat.
  • Dill, Kruspersille og Gressløk har vært de mest vanlige i Norge.
  • For å kjenne igjen planten kan man gni et blad med fingrene så vil plantes karakteriske aroma komme frem.
  • Det meste av krydderurtene som kommer til Norge kommer enten i pose(tørket) eller i potter.
  • Krydderurtene frisker opp maten, gir en smak som gjør retten bedre, bør legges i rett før servering ellers så kokes "kryddersmaken" bort, er smakstillsettning i diettmat samt det ikke er salt.
  • Inneholder vitaminer og mineraler, det hevdes at krydderurter stuimulerer fordøyelsen.
  • Krydderurter skal være friske i fargen, hele, saftige, stekduftende, de skal ikke være slappe, tørre og gule.

Ingen kommentarer: