lørdag 6. september 2008

Avocado

Kilde: gastronomicaljourney.wordpress.com/.../

Avocado

Sammendrag:

  • Avocado er opprinnelig fra Mellom-Amerika og dyrkes i de tropiske og subtropiske strøk.
  • Avocado er opprinnelig en frukt fordi den vokser på trær, men den inneholder ikke fruktsaft eller er noe søt og blir da oppfattet som en grønnsak.
  • Avocado har en pæreaktig form, er enten grønn eller svart i fargen, har enten glatt eller ruglete skall, fruktkjøttet har en lys grønn eller gulhvit farge, i midten er en stor kjerne, smaken er mild og nøtteaktig.
  • Skal ikke kokes, men kan stekes i noen sekunder. Spises mest råd.
  • Den kan serveres med skallet, eller uten, brukes til salater, mye brukt som forretter, babymat, pålegg og dipp (Guacamole).
  • Noen dråper sitron på fruktkjøttet gjør at den holder seg lenge uten å missfarget.
  • Har imot andre frukter og grønnsaker lite vanninnhold men mere fettinnhold (enumettede fettsyrer), rik på proteiner og inneholder E-, B- og C vitaminer.
  • På en moden avocado med et glatt skall skal den være blank og fast uten tegn til uttørking.
  • Er den moden skal et lett håndtrykk gi etter, og når vi skjærer den skal kjernen kunne løsne lett fra fruktkjøttet, og fruktkjøttet skal være kremaktig og være smørbar.
  • Avocado finnes i flere varianter: Hass, Ettinger, Fuerte, Bacon.

Ingen kommentarer: