Avocado
Sammendrag:
- Avocado er opprinnelig fra Mellom-Amerika og dyrkes i de tropiske og subtropiske strøk.
- Avocado er opprinnelig en frukt fordi den vokser på trær, men den inneholder ikke fruktsaft eller er noe søt og blir da oppfattet som en grønnsak.
- Avocado har en pæreaktig form, er enten grønn eller svart i fargen, har enten glatt eller ruglete skall, fruktkjøttet har en lys grønn eller gulhvit farge, i midten er en stor kjerne, smaken er mild og nøtteaktig.
- Skal ikke kokes, men kan stekes i noen sekunder. Spises mest råd.
- Den kan serveres med skallet, eller uten, brukes til salater, mye brukt som forretter, babymat, pålegg og dipp (Guacamole).
- Noen dråper sitron på fruktkjøttet gjør at den holder seg lenge uten å missfarget.
- Har imot andre frukter og grønnsaker lite vanninnhold men mere fettinnhold (enumettede fettsyrer), rik på proteiner og inneholder E-, B- og C vitaminer.
- På en moden avocado med et glatt skall skal den være blank og fast uten tegn til uttørking.
- Er den moden skal et lett håndtrykk gi etter, og når vi skjærer den skal kjernen kunne løsne lett fra fruktkjøttet, og fruktkjøttet skal være kremaktig og være smørbar.
- Avocado finnes i flere varianter: Hass, Ettinger, Fuerte, Bacon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar