tirsdag 9. september 2008

Kaffirlime

Kilde: www.freewebs.com/orchid-web/links.htm

Kaffirlime
Sammendrag:
  • Kaffirlime (også kalt Papeda) er på størrelse med en lime, knudrete og bulkete skall.
  • Blad, saft og skall brukes som krydder, mest kjent i det tailanske kjøkken.
  • Det er sterkt duft som er vanskelig å erstatte.
  • Kaffirlime-bladene brukes også i det asiatiske kjøkken, sammen med kokosmelk, bladene smaker som sitron, ser ut som laurbærblad.
  • Kaffirlime kombineres med ingefær, hvitløk, galangarot og chili i det tailanske kjøkken.
  • Saften fra kaffirlime brukes til fisk-, og fugleretter, i currypaste er kaffirlime en av hovedingrediensen.
  • Bladne på skylles nøye før bruk, om de rives eller strimles blir det mere smak enn hvis det er hele blader i maten, bladene fjernes før servering.

Kilde: guoshu.aweb.com.cn/2008/0104/13504690.shtml

Ingen kommentarer: