Kaffirlime
Sammendrag:
- Kaffirlime (også kalt Papeda) er på størrelse med en lime, knudrete og bulkete skall.
- Blad, saft og skall brukes som krydder, mest kjent i det tailanske kjøkken.
- Det er sterkt duft som er vanskelig å erstatte.
- Kaffirlime-bladene brukes også i det asiatiske kjøkken, sammen med kokosmelk, bladene smaker som sitron, ser ut som laurbærblad.
- Kaffirlime kombineres med ingefær, hvitløk, galangarot og chili i det tailanske kjøkken.
- Saften fra kaffirlime brukes til fisk-, og fugleretter, i currypaste er kaffirlime en av hovedingrediensen.
- Bladne på skylles nøye før bruk, om de rives eller strimles blir det mere smak enn hvis det er hele blader i maten, bladene fjernes før servering.
Kilde: guoshu.aweb.com.cn/2008/0104/13504690.shtml
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar