onsdag 10. september 2008

Sitron

Kilde: matlyst.samlaget.no/menypunkt.cfm?id=24-48-1...

Sitron
Sammendrag:
  • Sitron er fra gameltav kjent som krydder og medisinalvekst.
  • Sitron kommer opprinnelig fra sør i Himalaya, seinere ble planten bragt til Europa av Columbus, i dag er det produksjon av sitron i landene rundt Middelhavet og USA.
  • Sitron er grønn først, så seinere gul i skallet, syrlig på smak.
  • Sitronsaft og skall brukes som smakstillsettning i matretter, bakverk, drikker, sorbeér, sitronbåter severes til kjøttretter og fiskeretter, brukes som pynt.
  • Sitron inneholder mye C vitaminer og kalsium.
  • Sitron skal være glatt, blankt og ha et helt skall uten tegn til skalde eller flekker, et bra tegn på at det er kvalitet er at frukten er tyngere enn hva den ser ut til.
    Kilde: www.prosan.no/

Ingen kommentarer: