onsdag 10. september 2008

Paprika

Kilde: www.digitalphoto.pl/no/fotografi/1633/

Paprika
Sammendrag:
  • Paparika kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika, dyrker også i Europa i dag.
  • Paprika er et fellesnavn for de større, capsicum-artene vi kjenner.
  • Alle paprika starter med å være grønn, noen forblir grønn, andre blir rød, oransje, gul, hvit eller fiolett, rød og gul er en moden grønn paprika, smaken er noen mildere hos de modne enn hos grønn.
  • Rød paprika er mest vanlig, den finnes hele året og har en mild og god smak, mens grønn er litt mer beskpå smak, gul har samme egenskap som rød, har en god og mild smak og finnes hele året.
  • Paprika kan brukes til mye, ost, salat, gryterett, stuing eller wok, kan også fylles med diverse.
  • Paprika inneholder A-, og C vitaminer, mineraler og fiber, kalorifattig, rød inneholder tre ganger mer C vitaminer enn appelsin, grønn dobbelt så mye C vitaminer.
  • Paprika skal ha blankt og fint utseende, fruktkjøttet skal være fint og ha en sterk, fin farge, ikke ha flekker eller sprekker, skallet bør være tykt og saftig med en sprø konsistens, uten tegn til innskrumpning eller slapphet.


Kilde:

Ingen kommentarer: